Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chaufför hade änglavakt

Annons

Hela ekipaget hamnade med hjulen i luften och bärgningsarbetet var så omfattande att vägen fick stängas av i båda riktningarna under omgångar.

En viss risk fanns att den närliggande vattentäkten skulle bli förorenad.

Lastbilen med släp hade lastats med valsjärn i Smedjebacken och var på väg till Boxholm med materialet när det gick av vägen i Silverhöjden.

Ekipaget hade åkt nerför backen i Silverhöjden och gick av i vänsterkurvan, ner i högra diket där det hamnade upp och ner. Hela hytten var intryckt och föraren hade minimalt utrymme runt sig när han tog sig ur på förarsidan.

- Han klarade sig med skrubbsår på handen och finns nu hos sina föräldrar, berättade åkeriägaren Per Engström som befann sig på olycksplatsen under bärgningsarbetet.

-Det hände vid femtiden i morse. Då var det väldigt halt och han fick sladd på släpet.

Eftersom en viss risk fanns att vattentäkten på andra sidan vägen skulle förorenas fanns en representant på plats för att kontrollera lastbilens skador.

- Enligt uppgift är vattnet intill intag för Spendrups och därför är det viktigt att diesel från tanken inte läcker ut. Men tanken är intakt och locket är tätt, sade Zamo Kristenson.

Räddningskåren från Grängesberg kom senare till platsen för att borra upp tanken och se till att en slamsugningsbil kunde suga ur all diesel innan ekipaget skulle lyftas och flyttas upp på vägen.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons