Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chartersatsningen i hamn

Annons

Den 15 juni lyfter första planet med destination Antalya i Turkiet. Totalt blir det nio avgångar innan chartersommaren är över.

Detur flyger från 18 flygplatser i landet. Från Luleå i norr till Malmö och Visby i söder. Borlänge, Växjö, Kalmar och Örnsköldsvik är nya orter i år.

- För Borlänge ser det ut som i övriga landet, det är bra, jag känner mig relativt lugn, säger Stefan Carlsson, Dalaflyget.

Tidigare har chartersatsningar vid Dala Airport gått om intet. Som 2001 då målet var Tunisien. Den gången avblåste Fritidsresor satsningen.

Men nu ska första planet lyfta den 15 juni. Såvitt Stefan Carlsson vet är den turen fullbokad. Och det är bra bokat på de följande turerna, det finns fler platser senare i sommar.

-Det usla vädret de senaste veckorna har hjälpt till.

Viveca Björkman, Deturs marknadschef, säger att hon är nöjd så här långt.

-Det blir nog en bra sommar. På de första flygen är det väldigt fullt. Vi hoppas att folk väljer att flyga från sin egen flygplats.

Tillsammans med flygplatsen och en resebyrå genomförs en marknadsinsats i Kupolens köpcentrum kommande helg.

Bolaget har också visat upp sig på en mässa i Falun. Annonsering och radioreklam är andra insats-er. Stefan Carlsson tror ändå inte att alla resenärer känner till att det går att flyga charter från hemmaplan.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons