Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cepa Laserteknik fortsätter att växa - blir helägt av Väsman Invest

Annons

Det säger Kjell Nyquist, vd för bolaget sedan i mars i år. Nyquist är också vd för lokala investmentbolaget Väsman Invest.

-I september 2002 gick Väsman Invest in som huvudägare i Cepa Laserteknik. Nu har vi förvärvat resterande 40 procent av aktierna och blev formellt helägare av bolaget från den 1 juni, berättar Nyquist.

När Väsman Invest grundades i februari 1991 angavs det att bolagets uppgift var att "stödja expansion i befintliga företag samt medverka till nya företag i regionen".

Enligt Kjell Nyquist finns dock inga planer på att flytta verksamheten i Lund till Ludvika.

- Verksamheten i Lund servar lokala kunder och blir kvar där för överskådlig framtid. Men vi hoppas att företaget utvecklas successivt och att det därmed ges möjligheter att anställa mer personal.

I Ludvika har företaget lokaler i Östansbo, vilka man hyr av Essverks ägare Tryggve Sjöberg. Verksamheten i Ludvika startades under våren 2003 och fabriken invigdes officiellt i augusti samma år. Som bolagsnamnet antyder sysslar man med laserskärning och lasersvetsning men även kantbockning och manuell svetsning av plåt.

- Vi skär olika former av detaljer och material till våra kunder. Viktiga kunder här i Västerbergslagen är ABB och Grangärdeföretaget Log Max, upplyser Nyquist.

Cepa-historien i Västerbergslagen inleddes egentligen i Grängesberg 1995 då Cepa Pressteknik i Lund flyttade delar av sin verksamhet till Skakelbackens industriområde. Cepas ägare Lars-Göran Håkansson var huvudmannen i affären och Väsman gick in som delägare.

Satsningen gick hem, så bra att huvudkunden ABB i Ludvika övertog hela fabriken 2003.

Håkansson har nu sålt sin andel i Cepa Laserteknik för att ägna sig åt andra åtaganden och affärer, enligt Kjell Nyquist.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons