Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Central placering av barn med 15-timmarsplats

Annons

Barn- och utbildningsnämnden klubbade på onsdagen förslaget att barn som har 15-timmarsplats, på grund av föräldraledighet, och allmän förskola ska samlas på ett och samma ställe. Det är Monumentsgården som gäller och förändringen träder i kraft 1 september.

Enligt grundskolechefen, Jan-Eric Steen, är det 50 barn (1-5 år) som kommer att beröras. Det är så kallade syskonbarn där föräldern har föräldraledighet. Arbetssökande, som också har rätt till 15-timmarplats för den här ålderskategorin, berörs inte av beslutet.

- Vi kommer naturligtvis att vara lyhörda vad gäller synpunkter från föräldrarna och i fall där det kommer att röra sig om orimliga avstånd kan vi diskutera andra lösningar, förklarade bun:s ordförande Nils Carlsson (c) efter onsdagens sammanträde.

Åtgärden med att samla 15-timmarsbarnen på ett och samma ställe hoppas bun ska hjälpa till att frigöra dagisplatser för de 60 barn som köar för plats.

Mot beslutet i bun reserverade sig ledamöterna Gunilla Salo (fp), Malin Höglund och Kurt Höglund (m).

Maria Olsson i Öna, som tidningen tidigare berättat om, är inte glad efter onsdagens beslut.

- Det här kan vi inte bara svälja rätt upp och ner. Det innebär klara försämringar och fördyringar för oss föräldrar.

- Jag ska samla ihop en grupp föräldrar så att vi kan protestera mot det här förhastade beslutet, var hennes besked på onsdagen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons