Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns syn på ungdomars trygghet

Annons

Som 24-årig kvinna med begränsade kunskaper om vardagspolitik ställer jag mig frågande till hur centern tänker. Vad innebär egentligen ordet trygghet för centern? Innefattar partiets förslag på ungdomsavtal någon form av trygghet? Ungdomsavtalet innebär att jag som ung och arbetslös, har chans att få ett jobb där jag under två års tid är anställd utan anställningtrygghet.

Varför är det en större risk för arbetsgivaren att anställa en person under 26 år än en person som nått den magiska åldern? Tror centern att jag om jag skulle bli gravid har stora möjligheter att få behålla mitt jobb? Först åldersdiskriminering och sen könsdiskriminering. Vad har centern i övrigt för jämställdhetsplan?

Jag vill ha samma rättigheter som alla andra på arbetsmarknaden och konkurrera om jobben utifrån min kompetens och inte efter vad det står i prästbetyget. Anställningstryggheten är lika viktig för alla oavsett om man har ett jobb eller inte! Jag har inte bestämt mig för hur jag ska rösta i höst, men att det inte blir centern eller något annat borgerligt parti som riskerar att ge centern makt är solklart!

LINA 24 ÅR

Mer läsning

Annons