Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern i Säter är rotlös

Annons

Centerpartiet i Säter förnekar sig inte! Gång på gång under våren har partiet klart visat att man har lämnat sina ideologiska rötter för att istället föra en mer vänsterinriktad och centralistiskt politik. Detta måste kännas mycket frustrerande och främmande för många centerpartister. Åtminstone har jag uppfattat propåerna som jag fått, att många känner sig vilsna och frågande.

Förutom att partiet har varit pådrivande, sedan några år tillbaka, för att minska äldreboendeplatser (särskilt boende, korttidsboende med mera) så har beslut också tagits för att försämra övrig service. Förutom neddragningen av de boende har lunchmatsalen för de äldre i tätorten också lagts ned.

Partiet har också med hull och hår accepterat nedläggningen av Fäggebyskolan samt försvårar för andra att driva skolan i privat regi. Förutom att låta Fäggebyskolan drivas av andra så avslog centerpartiet med fler partier vid sista fullmäktigemötet en folkpartimotion om att kommunen skulle utreda alternativa driftsformer inom äldreomsorgen. Motionen avslogs trots att centerpartiets kommunalrådskandidat Karl-Erik Finnäs på samma möte talade sig varm om att centerpartiet är positivt till alternativa driftsformer. Var finns centerpartiets logik mellan ord och handling? Det är väl inte så konstigt att gamla hederliga centerpartister inte känner igen sitt parti när företrädare och tillika kommunalrådkandidaten talar med kluven tunga.

LARS GABRIELSSON

Mer läsning

Annons