Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern framåt i väljarmätning

Annons

S, v och mp fortsätter att leda blockstriden enligt den senaste Demoskopmätningen. Partierna får 51 procent av väljarstödet.

Den borgerliga regeringen får bara 45,4 procent trots en uppgång för centern.

Alliansens väljarstöd försämras med 1,9 procentenheter jämfört med föregående mätning, som presenteras i Expressen.

Partivis backar socialdemokraterna med 0,4 procentenheter till 39,5. Vänsterpartiet tar också ett litet steg tillbaka, med 0,5 procentenheter, och placerar sig på 4,8 procent i mätningen. Miljöpartiet ökar dock till 6,7 procent med en procentenhet. Men för alliansregeringens alfahanne moderaterna ser det dystrare ut. Partiet får se sitt väljarstöd erodera med 3,3 procentenheter och hamnar på 28 procent.

Kristdemokraterna sjunker med 0,8 procentenheter och närmar sig fyraprocentsspärren med sina 4,4 procent. Folkpartiet dalar knappt märkbara 0,1 procentenheter till 6,2. Allianskollegan centern går emellertid starkt framåt med 2,2 procentenheter och är enligt mätningen det andra största partiet i den borgerliga regeringen med 6,8 procent.

1 004 personer tillfrågades om sina väljarsympatier mellan den 1 och 8 mars i undersökningen. Det framgår inte om svängningarna är statistiskt säkerställda.

TT

Mer läsning

Annons