Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cassels program krymper

Annons

-Som det var i höstas var det ju ett utbud som gjorde att en mättnadskänsla hos både publik och arrangörer var på väg att infinna sig. Det var helt enkelt en nödvändighet att banta programmet radikalt. En bidragande orsak är också att vi har fått avsevärda pålagor i form av ökade STIM-kostnader för konserterna, vilket inte har förbättrat läget.

Det vi presenterar nu är endast våra egna arrangemang.

Till detta kommer också en del konserter som har andra huvudmän, säger han.

-Det är dock inte frågan om att pruta på mångsidigheten.

Vi har familjeförställningar, visprogram, folkmusik, klassiker, körkonserter, ja det mesta som gör att vi kan påstå att vi har stor bredd, säger han.

Åtta konserter är inbokade i egen regi och till detta kommer bland annat en konsert med Mikael Wiehe i februari och i dagarna hoppas man på klartecken från Karl Oskar Robert (Robban) Broberg.

Tidigare har man haft, i genomsnitt, två konserter per månad under vårterminerna.

-I höstas hade vi faktiskt tretton konserter under tre månader och det är ju ett orealistiskt program att genomföra säsong efter säsong. Vid det här laget har vi i konsertföreningen fungerat som arrangörer i 20 år och vi har kunnat konstatera att vi måste bygga en hel del av vår verksamhet på en tillresande publik.

Den enda part, som på kort sikt, kan glädja sig åt de många konserterna är hyresvärden Cassels som på kort tid får in fina hyresintäkter, säger Lars Persson inför terminstarten.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons