Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carrander förutsätter att det inte varit några mutor i Nautilusaffären

Annons

- Det finns mängder med märkligheter och stora saker som hänt runt om i Sverige med Nautilus affärer. Dagens Nyheter har till och med skrivit om mutmisstankarna i Stockholm, säger Kjell Carrander.

-Caroline Lindbom har rivit mycket i Stockholms affär med Nautilus och till slut fått riktiga anbud och med dem och fått in ett företag som gör samma jobb för en tredjedel av priset.

- Runt hela Nautilus Stockholmsaffärer talas det i termer av mutor till politiker som snart ska lämna politiken, säger Carrander som dock understryker att inget sådant antytts i Luydvika men han hoppas på att upphandlingen överklagas och görs om på ett korrekt sätt.

Budo Fitness AB som är partner till Concept AB Träningsredskap som konkurrerar med Nautilus och som kom in i Stockholm efter att folkpartiet drivit en kampanj mot den tidigare gymupphandlingen vill till Ludvika om de vinner i en ärlig anbudstävling.

- Vi överklagar inte i Ludvika, det räcker med om ett företag som Njoy gör det. Men om Njoy lyckas och det blir en upphandling så vill vi vara med.

- Vi konkurrerade ut Nautilus i Stockholm och gav Stockholms stad mer för pengarna och dessutom dem som tränar högre kvalitet på utrustningen, säger Fredrik Halden som tycker att det är upprörande att kommunpolitiker inte låter alla få en chans att bjuda.

-Politiker borde värna varje krona de kan spara in och lägga på barnomsorg och annat.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons