Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlsberg stänger nordiska bryggerier Inbrott i fritidshus

Annons

GRÄNGESBERG. Spendrups huvudkonkurrent danska Carlsberg stänger bryggeriet i Valby i Danmark. Carlsberg kan komma att börja brygga öl i Norge för den svenska marknaden.

Med stängningen som leder till att 240 bryggerijobb försvinner ska Carlsberg spara 165 miljoner om året från 2009. Därmed ökas lönsamheten i den danska delen av bryggerigruppen. Samtidigt investerar Carlsberg en miljard kronor i bryggeriet i Fredericia som graderas upp till ett av Europas modernaste, men några fler jobb än de 800 som finns i fabriken blir det inte.

I Norge har beslutet att stänga ett bryggeri i Danmark lett till förnyade spekulationer om att Carlsbergsägda bryggeriet E.C. Dahls Bryggeri i Trondheim också kommer att stängas. Det om inte tillstånd ges för att bryggeriet ska börja producera för svensk marknad skriver Adresseavisen.

Av Carlsbergs strukturplan framgår att hälften av Carlsbergs 29 bryggerier i Europa ska bort. Detta har bland annat drabbat Bromma och Göteborg.

SAXHYTTAN.På måndagen fick polisen in en anmälan om inbrott i fritidshus. Mellan den 25-26 februari har någon brytit upp sammanlagt åtta dörrar på tre hus i Saxhyttan, Nyhammar. Fritidshusen har letats igenom av tjuven eller tjuvarna och en gasolvärmare, en gasolflaska och ett antal verktyg har stulits.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons