Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Oskar Bohlin utsedd för att forma Moderaternas nya framtida politik

Dalariksdagsledamoten Carl-Oskar Bohlin ska vara med och mejsla fram Moderaternas nya politik inför valet 2018. Det har partistyrelsen bestämt.
– Kul att få detta förtroende, säger han.

Annons

Carl-Oskar Bohlin (M), länsordförande och dalariksdagsledamot.

Nästa år ska Moderaterna höstkongress slå fast en ny politik som partiet hoppas ska ge valframgångar om två år. Fem arbetsgrupper har utsetts av partistyrelsen. Reformgrupperna ska mejsla fram förslag på ny praktisk politik inom olika områden.

Carl-Oskar Bohlin har utsetts att ingår i gruppen - "Arbete och ansträngning ska alltid löna sig".

– Det ska vara lätt för alla att göra rätt för sig. Det ska också löna sig att göra rätt för sig. Om man ska vara självkritisk så lyckades vi inte lösa detta i alliansregeringen. Vi gjorde för lite. Inte minst det växande utanförskapet måste brytas. Jag hoppas och tror att detta blir den stora valfrågan under nästa valrörelse, säger Carl-Oskar Bohlin.

Folkomröstning om storregioner är lagligt hävdar Carl-Oskar Bohlin

Högskolan Dalarna blir troligtvis kvar i Borlänge - regeringsbeslut på torsdag

Bohlin ser arbete och integration som avgörande för Sveriges framtid som välfärdsstat.

– Vi måste lösa detta, inte minst nu när vi tagit emot så många flyktingar. Endast 25 procent av nyanlända har i dag heltidssysselsättning efter åtta år. Vi kan inte ha det så. Landet har inte råd och inte minst skapar situationen ett stort lidande för de i utanförskap, säger han.

Gruppen har sitt första möte på fredag. I vår ska förslagen till ny politik lämnas till partistyrelsen.

– Nu ska vi i arbetsgruppen titta på vad som måste till. Det kommer bli ett hårt och intensivt arbete. Det gäller nu att vi inte är rädda för att "vända på alla stenar". Vi måste våga vara obekväma, säger Carl-Oskar Bohlin.

Arbetsgruppen som Bohlin ingår i består av totalt 18 personer. Gruppen leds av Elisabeth Svantesson - som är Moderaternas andre vice partiordförande och talesperson för ar

Mer läsning

Annons