Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byte för 100 000 kronor vid raiden mot ABB Power

Annons

Det var på midsommardagens morgon som tillslaget uppdagades. Okända personer hade under natten kommit en i lastbil som stulits från Banverket i Ludvika.

På Skakelbacken har ekipaget körts genom en hästhage och vidare in genom det robusta industristängslet till ABB. Delar av utrustningen på lastbilen hade dumpats i terrängen för att ge plats åt det stora bytet.

- Vi har ännu inte fått in några tips från allmänheten, säger inspektör Kjell Davidsson, biträdande utredningschef vid kriminalen i Ludvika.

- Men bilen är efterlyst i alla polisdistrikt i hela landet, tillägger han.

Polisens tekniker kom till företaget redan under söndagen, men enligt vad tidningen erfar är det tveksamt om brottsplatsundersökningen gav något av värde för ärendets fortsatta utredning.

Många frågor tarvar svar i sammanhanget. Faktorer talar bland annat för att storstölden kan ha varit ett så kallat beställningsjobb.

- Det är svårt att säga. I nuläget vet vi ingenting, men att det är ett beställningsjobb kan naturligtvis inte uteslutas, fortsätter han.

Jan Haglund, platschef vid ABB Power Tecnologies konstaterar att stölden av de många kopparrören inte kommer att resultera i några nämnvärda störningar i produktionen. I övrigt vill han inte göra några kommentarer i media med anledning av hemsökelsen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons