Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byt till etanol

Annons

Svar till Bo Lindebert, 28/7: Du påstår att (mp) vill höja bensinpriset till 25 kronor litern. Det är bara ren och förbannad lögn.
Ingenstans i vårt partiprogram så står det om en höjning till 25 kronor litern.
En medlem hade för några år sedan en motion till kongressen om just detta men den togs aldrig upp. Men media snappade upp den direkt och sedan var drevet i gång vad enskilda medlemmar tycker, får de ju stå för själva.
Jag håller helt med dig om att priset är för lågt. Du som verkar vara så insatt i det mesta om bensinpriser, varför upplyste du inte dina vänner om att när priset på råolja stiger i världen, höjs bensinpriset automatiskt?
Då och då bildar bensinbolagen karteller just för att hålla bensinpriset uppe, men det upplyste du inte heller dina bekanta om.
För övrigt, bäste herr Lindebert, kan jag upplysa dig om att etanolen och biogasen är på frammarsch och ligger på sju kronor litern vilket är för högt. Att ställa om sina bilar till just andra drivmedel går att göra i dag och kostar ungefär 700 kronor (www.etanol.nu).
Du avslutar ditt inlägg med att uppmana allmogen upp till kamp. Jag instämmer till fullo med dig. Vi ska upp till kamp för en bättre miljö för oss alla att bo och leva i.

Tommy Håkansson (mp),
Borlänge

Mer läsning

Annons