Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggsatsning på fem miljoner

Annons

Ombyggnaden är tänkt att ske under nästa år. Riktigt säkert är det inte att investeringen kommer att bli på Karl Hedins område vid Slussen. Falu kommun är inte riktigt nöjd med att det finns en bygghandel vid Strandvägen.

- Det byggs radhus och villor i närheten. Det finns bättre platser för den här typen av verksamhet, säger näringslivschefen Hans Ahlin.

Han för diskussioner med Karl Hedin om alternativa placeringar, Tallen, Ingarvet och Regementet och ett område nära Rusta kan komma i fråga.

Men om bygghandeln vill utvecklas där den är idag så är det inget som kommunen vill stoppa.

Lars Lindgren är inte helt emot en flytt. Att frakta varor till och från Slussen genom Falu centrum med lastbil är osmidigt. Mot det står att kunderna väl känner till var Karl Hedin finns. På denna plats har det sålts byggvaror sedan 1930-talet. Karl Hedin har haft hand om försäljningen från 1977.

Om allt går enligt planerna, så rivs tre gamla "skepp". Det är lagerbyggnader med tak som är öppna på sidorna. De har stått där i 60 år och är i dåligt skick.

På platsen ska det resas en modern lagerbyggnad på 5 000 kvadratmeter. Kostnad - fem miljoner kronor. 1993 gjorde företaget en lika stor investering, då byggdes kontorsbyggnaden med butik och kassa.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons