Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggplanerna sprack

Annons

De ombyggnader som planerats vid Kyrkskolan har visat sig bli en miljon kronor dyrare än beräknat, ursprungligen var det kostnadsberäknat till 6,1 miljoner kronor. Till detta ska läggas en förbindelsegång mellan husen som skulle byggas 2007. Den var beräknad till en miljon kronor. Nu har det dock visat sig kosta 7,1 miljoner att genomföra ombyggnaden och till det kommer en miljon kronor för förbindelsegången.

Kommunstyrelsen har beslutat att genomföra det hela under innevarande år till en kostnad på 8,1 miljoner kronor.

Från och med i höst får kommunen betala vite om det inte genomförts förbättringar vid Vads och Vinsbo skolors kök. Kommunen hade räknat med att göra detta under 2007 och har avsatt tre miljoner kronor. Dessutom finns det behov av investeringar i Sagans kök i Vinsbo och köket i Björsjö skola.

Kommunstyrelsen enades om att renovera Vinsboskolan för fyra miljoner kronor. Där handlar det om golv, stammar och nya maskiner.

Följden blir att barnen på förskolan Sagan i fortsättningen får sin mat från Vinsboskolans kök, vilket även gäller barnen i Björ-sjö skola. Så är det redan nu i Björsjö och innebär ingen förändring.

Däremot blir det inget gjort vid köket i Vads skola. Det kommer att stängas och maten körs från Kyrkskolan i Söderbärke.

-Det tar bara sju minuter och det finns ledig kapacitet i Söderbärke, säger kommunalrådet Leif Nilsson.

Han konstaterar att han gärna sett att samtliga kök gjorts i ordning, men det finns inga ekonomiska möjligheter.

-Vi har redan bundit upp oss på investeringar på över 70 miljoner kronor de närmaste åren och eftersom målsättningen är att inte låna några pengar är smärtgränsen nådd, säger Leif Nilsson.

När det gäller Vinsboskolans kök hoppas Nilsson att Arbetsmiljö- verket beviljar dem dispens från kravet att allt ska vara ordnat i höst.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons