Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bygg ut VA-nätet"

Annons

I lördags kunde tidningen berätta att det finns en kö av intresserade som vill köpa tomt och bygga i Leksand. Mest attraktiva är områdena i de centrala delarna där priserna trissats upp och utbudet är litet, men enligt Hoff Sven Hedlund i Hjortnäs finns även ett stort intresse för tomter utanför tätorten.

- Det handlar inte bara om läget, utan minst lika mycket om tillgången till kommunalt vatten och avlopp. Det vet jag av egen erfarenhet.

Hoff Sven företräder tillsammans nio tomtägare i norra delarna av Hjortnäs som under flera år försökt sälja sina tomter omkring 200 meter från stranden.

- Intresserade köpare finns det gott om och tomterna är godkända för åretruntboende, men när det visar sig att det inte finns något kommunalt vatten blir det stopp direkt.

- Kommunens ovilja att utöka det kommunala VA-nätet, de 700 meter det handlar om i vårt fall, lägger sig som en död hand över området, fortsätter han.

Byggnadsnämndens ordförande, Aarno Magnusson (c) är väl medveten om problemet.

- Även om vi i nuläget inte har pengar att bygga ut VA-nätet så är det här en het fråga som diskuteras flitigt både på politisk nivå och bland tjänstemännen.

Även om det kostar att bygga ut, skulle inte kommunen tjäna in det i form av skattepengar om folk flyttar hit?

- Jag förstår hur du tänker och i framtiden blir det säkert så att det kommunala VA-nätet byggas ut. Det är jag övertygad om.

När skulle det bli?

- Svårt att säga, men om jag ska spekulera så om tio år i bästa fall. Frågan måste diskuteras ordentligt först.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons