Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bygg en sporthall nu"

Annons

I fjol beslutade fullmäktige att utreda möjligheterna för en ny sim- och/eller sporthall i Rättvik.

Strax före jul presenterade sim- och sporthallsgruppen sitt arbete. Gruppen föreslår en kombinerad sim- och bollhall i Enåbacksområdet. Byggkostnaden uppskattas till 110 miljoner kronor.

Tisdagen den 16 januari ska kommunstyrelsens arbetsutskott behandla förslaget. Idrottsrättvik hoppas att de beslutande ställer sig bakom gruppens förslaget.

- Vi hoppas verkligen att de tar beslutet nu. Det är nu tiden är mogen. Det finns så många barn vill sporta, men som idag hindras och även stoppas på grund av att det inte finns plats för dem, säger Åsa Kajgård.

Under de senaste åren har kommunens idrottsintresserade drabbats hårt av sporthallsbristen. Det gäller inte minst innebandytjejerna i Vikarby IK:s lag -94. Laget är ett av länets mest framgångsrika i sin åldersgrupp. I december kom laget trea i DM.

Problemet är att laget inte får några match- eller träningstider i en godkänd hall. De får därmed inte delta i något seriespel. Förnärvarande är de hänvisade till enbart träningar i gymnasie-skolans icke godkända gymnastikhall.

- Detta problem berör inte bara oss. Andra lag får till och med tacka nej till unga som vill idrotta. Det är så tråkigt, säger Kajgård.

En ny godkänd bollhall skulle innebära ett uppsving för idrotten i Rättvik.

- Behovet är starkt uppdämt. En ny anläggning på det sätt som föreslås innebär att det blir en mötesplats för många - som leder till möten och samarbeten. Det blir en plats för alla där man kan titta på olika idrotter, fika och bada.

- Det viktigaste är dock att en ny hall ger så många fler möjligheter att idrotta. Som det är idag riskerar barn att missa att hitta vägen till idrotten. Om Rättviks politiker har någon som helst känsla för "fair play" bygger de en ny sport- och simhall 2007, säger Åsa Kajgård.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons