Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg cykelväg från Skeppmora

Annons

Läste med intresse artikeln med rubriken "Han är rädd för trafiken". Jag håller fullständigt med Niklas Lidén. Hur länge ska de boende mellan Skeppmora och Ludvika behöva lida för att beslutsfattarna inte kan sätta i gång med riksvägsbygget? Protesterna mot "alternativ 4" har varit massiva under årens lopp, och tyvärr så har de haft avsedd effekt, att förhala riksvägsbygget.

Jag är själv född på Grängesbergsvägen 16, år 1953, och under hela min skoltid så pratades det om en ny dragning av riksvägen. Hus löstes in redan på 60-talet. Någon gång under 70- eller tidigt 80-tal så avsattes pengar till en cykel- och gångväg men för de pengarna byggdes ett nytt staket runt Folkparken i Grängesberg i stället.

När jag var liten så var trafiken förstås minimal men har under åren successivt ökat.

1986 köpte vi mitt föräldrahem av mor och far. Vi ägnade inte heller trafiksituationen många tankar då men fick bittert erfara verkligheten.

Våra barn, som då var tio och tolv år, skulle färdas längs vägen, med livet som insats, för att ta sig till Valhalla skola och senare Lorensberga. 1993 hade vi fått nog och försökte sälja huset. Det var inte lätt. Flera av husen längs Grängesbergsvägen står osålda och har så gjort i flera år.

Man kan inte vänta på ett riksvägsbygge som har förhalats i över 50 år. Bygg en cykelbana nu, för det är förenat med livsfara att vistas utmed Grängesbergsvägen. Be politikerna själva att cykla eller gå efter sträckan så tror jag att de förstår behovet.

Jag önskar innerligt att jag får uppleva lösningen på problemet under min livstid, men jag tvivlar.

KERSTIN HIETANEN FÖDD MOBERG

Mer läsning

Annons