Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butik utrymd efter brand

Annons

Branden uppstod under ett svetsningsarbete i ett garage i samma lokal som Rimi håller till. Röken låg tät som en dimma inne i butiken när räddningstjänsten kom till brandplatsen.

Alla kunder och personal tvingades att utrymma den rökfyllda lokalen. Röken från det brinnande garaget hade tagit sig in genom väggen och taket och in i matbutiken.

Under hela söndagen och ända in på natten pågick sanerings- arbetet i butikslokalerna.

Men på nyårsafton, kunde butiken öppna på nytt, sedan saneringsfirman och Rimis egen personal jobbat för högtryck.

Att Rimi tvingades hålla stängt en dag, innebär förstås ett ekonomiskt avbräck.

- Jag vet inte var det innebär i pengar, men visst blir det en ekonomisk förlust. Vi har tvingats att kasta allt grönt, frukt och lite andra varor. Samtidigt har vi tack vare att vi tvingats att hålla stängt, blivit "tjock" på en del varor som mjölk, grädde, kött med mera, säger butikschefen Claes Persson.

Den ofrivilliga stängningen blev förstås rena bingon för konkurrenten Hemköp, som fick husera fritt i området under hela söndagen.

- Det är första gången på nio år som vi helt ofrivilligt tvingas att hålla stängt, men det hade kunnat sluta mycket värre, hela huset hade kunnat brinna ner, säger Claes Persson, som trots allt är tacksam över att skadorna inte blev mer omfattande.

- Som tur var, så har vi försäkring som täcker det mesta av driftstoppet, men det är aldrig kul när sånt här inträffar, konstaterar Claes Persson.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons