Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussgods Dalarna upphör

Bussgods Dalarna upphör och ett fyrtiotal ombud har sagts upp, likaså berörs fyra anställda. Slutdatum för verksamheten är redan den 31 oktober.

Annons

Bussgods Dalarna har gått ut med en skrivelse till sina kunder och ombud. Där säger man upp de kundavtal som finns.

– Det som sker är att Sambuss AB som drivit Bussgods Dalarna som ett dotterbolag, nu bestämt sig för att renodla verksamheten till persontrafik för Dalatrafik. Därför upphör Bussgods Dalarna att vara ett eget bolag, förklarar Christina Åhl på Bussgods Dalarna.

I skrivelsen till kunderna förklarar Bussgods Dalarnas styrelse att de inte anser att verksamheten passar in i Sambuss övriga verksamhet. Därför avvecklas nu Bussgods Dalarna.

Bussgods Sverige finns dock kvar och förhoppningen är att verksamheten med Bussgods ska fortsätta att driva verksamheten och att servicen med bussgods ska fortsätta.

Styrelsen skriver också att det finns ett betydande utbud av den typ av tjänster Bussgods Dalarna stått för i länet och att kunderna inte ska drabbas.

Samtidigt har bussgods varit ett värdefullt komplement till just de övriga sätten att skicka gods, inte minst för företag på landsbygden som har behov av snabba försändelser.

– Vi har så gott som paket med varje buss, bekräftar Lina Iversen på Gulf i Idre, ett av de ombud som nu sägs upp.

– I de bästa av världar händer inget när nya operatörer tar över. Det som sagts är att Bussgods Sverige ska ta över, säger Christna Åhl.

Tidningen har sökt Sambuss styrelseordförande Alan Björk.

Mer läsning

Annons