Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussar i vansinnesfart

Annons

I dagarna har vi sett resultatet av bussförarnas respektlösa och omdömeslösa framfart med sina enorma maskiner. Om man tolkar artikeln "Långtradare rammade buss" så framgår det med stor tydlighet att bussföraren (liksom så många andra gånger) gjort sig skyldig till brott mot väjningsplikt. Tur i oturen är i alla fall att det var ett lika stort fordon som råkade ut för detta och inte en liten personbil eller fotgängare.

Det verkar finnas en tro bland bussförare att vanliga trafikregler så som väjningsplikt och hastighetsbegränsning inte gäller för bussar. Detta förefaller egendomligt då en buss har mycket högre vikt och är mycket svårare att kontrollera än en personbil. Den höga vikten bidrar också till mycket högre anslagsenergi och krockvåld jämfört med en personbil.

Nu hoppas i alla fall jag att några av dessa förare tar sig en funderare och tar det lite lugnare efter vägen men det är väl att ha för stora förhoppningar. Det är genom byarna där 50 kilometer i timmen råder och där det är mycket barn och hästar i rörelse som de stora problemen kan uppstå när bussarna dundrar förbi i vansinnesfart.

RÄDD(ARE) FÖR BUSSAR

Mer läsning

Annons