Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bushätande på tapeten igen

Annons

När George|W Bush under fredagens G8-överläggningar sjukanmälde sig med magproblem var det tredje gången Bush-familjens ätande fått politiska konsekvenser.

På fredagsmorgonen lyckades USA:s president hålla sig på benen under ett timslångt möte med sin nye franske kollega Nicolas Sarkozy, men avstod sedan från debatten om G8:s löften till Afrikas fattiga.

Uppenbarligen handlade det om något slags matförgiftning. Det betonades att problemen inte var allvarliga, men talesmannen Dan Bartlett sade att Bush drog sig tillbaka med motiveringen att han till varje pris ville undvika en repris på faderns uppkastningsincident i Japan 1992.

President Bush den äldre önskade säkert att han inte hade så fint sällskap när han på middag i Japan kräktes i knät på värden, den japanske premiärministern Kiichi Miyazawa. Till råga på allt skedde det inför rullande tv-kameror.

George|W Bushs mage utlöste också krigsrubriker 2002. En januarikväll satt han mol allena och tittade på amerikansk fotboll på tv när en kringla fastnade så olyckligt i halsen att presidenten tuppade av.

Med ett sår på kinden kunde han dagen efter dock planenligt ge sig ut på kampanjresa i den amerikanska Mellanvästern.

Skråmor blev resultatet även av en cykeltur vid G8-mötet i Skottland för två år sedan. Under en tvåhjulig vända runt Gleneagles tog presidenten ena handen från styret för att vinka till en grupp poliser.

Både Bush och polisen klarade sig dock med småsår.

TT

Mer läsning

Annons