Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bush: Usama bin Ladin är isolerad

Annons

President George|W Bush förutspådde hårda strider i Irak i sommar samtidigt som kongressen förberedde sig att rösta om tilläggsanslag för att finansiera det allt mer impopulära kriget.

De demokratiska ledarna i kongressen har kämpat för att få Bush att godta en tidtabell för trupphemtagning men tvingats ge upp. På en presskonferens i Vita husets rosenträdgård på torsdagen uppmanade Bush dem att svälja förtreten och stödja "våra soldater".

Bush uppmanade kongressen att godkänna tilläggsanslag på 120 miljarder dollar, varav det mesta ska gå till de militära insatserna i Irak. Han varnade för att en sommar med hårda strider och fler förluster väntar.

Bush uttalade sig på torsdagen också om jakten på terrorledaren Usama bin Ladin. Enligt Bush fortsätter bin Ladin med sammansvärjningarna mot USA, trots den intensiva terrorjakt som bedrivits. Men han är isolerad och tvingas gömma sig, sade Bush.

Demokraterna, som talar med kraftfullare stämma efter valsegern som gav dem majoritet i kongressen, har kritiserat Bush för att Irakkriget splittrat resurserna så att bin Ladin inte kunnat fångas. Efter 11 september-attackerna mot USA 2001 förklarade Bush att han vill se bin Ladin fångad _ död eller levande _ och att jakten skulle ske över hela världen.

TT

Mer läsning

Annons