Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunnsvik får övertalighet även om LO blir kvar

Annons

- Vi sitter tillsammans med facken i förhandlingar om nästa års budget, säger rektor Susanna Melin som idag har 59 anställda i Brunnsviks folkhögskola,

I den personalbudget som diskuteras så finns ett sparbeting som kan räknas om till sex-sju tjänster.

- Jag kan inte föregripa förhandlingsprocessen, poängterar Melin som säger att man kan spara på olika sått och beroende på vad man kommer fram till så kan det handla om en förestående reduktion i denna storleksordning.

- Vi har inte inlett någon förhandling om personalminskning och har inte lagt några varsel. Först måste vi besluta om budgeten, säger rektor Susanna Melin. Melin har en lång facklig karriär bakom sig och har i rollen som facklig förtroendeman förhandlat om personalminskningar.

- Nu blir det första gången som jag sitter på arbetsgivarsidan i en sådan förhandling, säger Melin som på måndag kan tillsammans med sin personal kan drabbas av ett ännu hårdare besked om LO:s styrelse beslutar sig för att lägga ned i Brunnsvik.

Rektor Susanna Melin har nu haft en första diskussion med kommunalrådet Maria Pettersson och tillsammans förbereder de någon form av uppvaktning hos LO, för jobben, för arbetarrörelsens 100-åriga historia på Brunnsvik och för att Brunnsvik ska få vara kvar som arbetarrörelsens plantskola.

- Jag har redan ringt runt till folk i partiet och ABF som behöver veta vad som är på gång. Brunnsvik berör hela arbetarrörelsen och jag utgår från att det kommer att hända saker. Jag har gått rätt in i partiet, säger Maria Pettersson (s).

- Därmed går jag själv fram som kommunalråd och kommer att agera mot LO för jobben i Ludvika kommun och jag ska också tala om för dem hur viktigt Brunnsvik är för oss med alla besökare som kommer till Ludvika, säger Pettersson

Brunnsviks folkhögskola omsätter cirka 40 miljoner kronor och har trots omställningar gått med förlust de senaste tio åren. Också i det kommande bokslutet blir det en ny förlust.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons