Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brown gör helt om i Irak

Annons

Nästa brittiska premiärminister Gordon Brown är redo att riskera det "speciella förhållandet" med USA genom att dra tillbaka Storbritanniens stöd till kriget mot Irak, uppger Sunday Telegraph.

President George Bush har informerats om den brittiska helomvändningen, rapporterar tidningen. Vita husettjänstemän har rapporterat för presidenten att han bör vara beredd på ett tillkännagivande om att de brittiska styrkorna återvänder från Irak under Browns första 100 dagar vid makten.

Presidenten har nyligen diskuterat med en framstående rådgivare hur USA ska handskas med förlusten av sin främsta allierade i Irakkriget.

Åtgärden förväntas stärka Browns ställning i den brittiska opinionen, som är mycket kritisk mot regeringens stöd till president Bushs Irakpolitik. Kritiken mot kriget har kraftigt undergrävt premiärminister Tony Blairs ställning i Storbritannien.

Griffith är Browns nära bundsförvant.

Tony Blair uttryckte övertygelse om att Storbritannien fortsätter hans politik när han gjorde sin avskedsresa som premiärminister till Irak på lördagen.

TT

Mer läsning

Annons