Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsförebyggande rådslag blev diskussion om verkstad

Annons

Anledningen var att intresset för rådslaget var minimalt. Att Brå laddat upp med en minst sagt prominent panel, kommunalrådet Maria Pettersson (s), närpolischefen Mats Winroth, social- och utbildningsförvaltningens chef Kah Slenning, social- och utbildningsnämndens ordförande Ulla-Britt Mikaelsson (s) samt avdelningschefen Eva de Marothy från individ- och familjeomsorgen gjorde inte saken bättre.

Kommunens säkerhetsansvarige, Börje Karlsson, får nöja sig med att intresset var mycket större uppe i Sockenstugan i Grangärde i tisdags kväll. Då kom 17 personer för att delta i diskussionerna.

Frånsett kvällens panel befann sig dock en trio skolungdomar samt två vuxna i skolmatsalen. Att allmänheten i övrigt lyste med sin frånvaro denna gråslaskiga marsafton passade i alla fall en av de vuxna representanterna alldeles utmärkt.

Ulf Persson som till vardags arbetar som arbetsledare vid tekniska kontoret tog chansen att väcka liv i den idé som han redan för snart två år sedan presenterade för förre kommunalrådet Roger Stål - att skapa en mekarverkstad för skoltrötta ungdomar i det gamla skyddsrummet vid Dynamitens folkracebana.

- Med Malmenskolans hjälp skulle det kostat 32500 kronor att ställa i ordning lokalerna, då, upplyste Ulf Persson.

Intresset att meka med bilar och ha chansen att testa maskinen på banan som ligger i direkt anslutning till lokalen menar Ulf Persson är stort bland många av de unga som är på glid från skolan, och på väg in i betydligt värre bekymmer.

Bland de närvarande kommunala företrädarna var intresset för idén tillräckligt stort för att diskussionen ska föras vidare.

- Vi tar på oss att anordna ett möte dit även VBU bjuds in, lovade Ulla-Britt Mikaelsson.

När det kvällens huvudsakliga ämne, det brottsförebyggande arbetet, kan det nämnas att allmänheten erbjuds ytterligare ett rådslag, kommande onsdag i folkets hus, Fredriksberg.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons