Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröt sig in med kofot

Annons

Det var på måndagen det upptäcktes. Vid 16-tiden kom en av de boende i huset på Vallgatan 7 hem och såg att samtliga dörrar på det översta våningsplanet var uppbrutna.

Någon gång mellan klockan 14.30 och 15.45 hade tjuvar gått in i trappuppgången. Med en kofot hade de brutit upp tre dörrar, gått in i lägenheterna och snabbt länsat dem.

Sedan lämnade de platsen. Förmodligen i bil. Med sig hade de då bland annat en bärbar dator, pengar, smycken, kläder, sprit och ett antal väskor.

Inbrotten skedde mitt på dagen, när flera av de boende i trappuppgången befann sig hemma.

Polisen kom till brottsplatsen strax efter klockan 18.00.

Då hölls flera förhör med boende i huset och teknisk undersökning i de tre lägenheterna genomfördes. Vissa spår efter inbrottstjuvarna kunde direkt säkras. Bland annat rör det sig om skoavtryck på reklamblad och annan post, som låg på golven innanför de dörrar som bröts upp.

Polisen utesluter inte att det är en stöldliga man är på spåren.

-Liknande inbrott har skett i förra veckan i Rättvik och Mora. Vi vet inte, men det kan vara ett ambulerande sällskap som ligger bakom det här, säger Bo Persson, polisens presstalesman.

Trots att inbrotten på Vallgatan, liksom inbrotten i Rättvik och Mora, skedde mitt på dagen såg ingen boende i huset vad som hände. På något sätt har tjuvarna ändå kontrollerat att ingen fanns i de aktuella lägenheterna innan de bröt sig in.

Det ger polisen hopp om nya vittnesuppgifter.

- Det kan finnas boende i området som fått telefonsamtal eller besökare som inte haft något egentligt ärende. I så fall vill vi att man kontaktar oss, säger Bo Persson.

Polisen är också mycket intresserad av att komma i kontakt med andra personer som sett eller hört någonting som kan sättas i samband med inbrotten på Vallgatan. Iakttagelser och tips kan lämnas på telefon 67 100 eller 67 090.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons