Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröms är skuldfri nu och utan anmälningar

Annons

I måndagens tidning påstod MT att Christina Bröms, ledamot av kommunfullmäktige och lands-tingsfullmäktige, hade ett antal betalningsanmärkningar. Vidare betalningsanmärkningsskulder och ett mål som skulle vara registrerat som aktiv skuld hos kronofogden.

Tillsammans med kulturchefen, Berndt Janusch, ville Christina Bröms på tisdagen dementera de felaktiga uppgifterna.

- De är felaktiga därför att de är inaktuella. Alla skulder är reg-lerade och de uppkom under en period när min man var sjuk och det var tufft att klara alla utgifter. Nu är allt betalt och den så kallade skulden hos kronofogen lyder på en krona (!) och beror på en felräkning, säger Christina Bröms.

Hon har varit konsumentrådgivare under drygt ett år. Tjänsten är på 60 procent och hon verkar, förutom i Mora, även i Orsa och Rättviks kommuner.

Christina berättar att hon har många konsultationer både på telefon och via mejl. Hon ska även hinna med att jobba uppsökande och hon arbetar även mot företag.

Givetvis skulle det vara en aning genant om hon inte skulle klara av sin egen ekonomi, samtidigt som hon ska vägleda andra hur de ska klara av det.

Christina Bröms är knuten till kulturförvaltningen i Mora och det var kulturchefen, Berndt Janusch, som anställde henne.

- Mot bakgrund av de problem Christinas familj plötsligt hamnade i, på grund av sjukdom, och att hon klarat dem ur den knipan tycker jag bara höjer hennes kompetens. Hon kan visa större empati för människor som hamnat i svårigheter, säger han och fortsätter.

- Christina är oerhört duktig och kompetent och jag har inte sett det hon tidigare gått igenom som en belastning, snarare tycker jag det är meriterande att hon klarat av det.

Christina Bröms påpekar avslutningsvis att en betalningsanmärkning ligger kvar under tre år innan den försvinner ur rullan. Även om skulden reglerats långt innan dess.

Hon menar att det inte alltid handlar om aktuella situationer det som kan utläsas i registren.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons