Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BrittMarie Pettersson troligen tillfällig kulturchef

Annons

Pettersson är tillgänglig då hon i mitten av december tyckte att hon gjort sitt inom skolan och begärde att få sluta innan ordinarie ålderspension.
Hon har jobbat i skolan i 40 års tid varav 36 år i Ludvika kommun och 20 år av dem i ledande ställning.
Pettersson har också ett förflutet som ledande s-politiker, ibland diskuterad som blivande kvinnligt kommunalråd. Men hon valde 1996 att hoppa av politiken för att ägna sig åt skolan.
Pettersson kan därmed de kommunala spelreglerna både som tjänsteman och politiker. Det krävs för att få ordning på på de interna stridigheter som finns inom kultur- och fritidsförvaltningen och dess politiker och som ska vara lösta när kommunen senare går ut och rekryterar en ny ordinarie förvaltningschef.
Kommunchefen Kalle Gustafson vill varken dementera eller bekräfta Petterssons namn:
- Det blir samma svar i dag som i går. Det är inte klart och jag tänker inte informera medarbetarna genom tidningen. Om andra förser tidningen med uppgifter kan jag inte förhindra det, säger Gustafson som säger att vem han nu har på lut så ska personalen i förvaltningen få veta det först.
- Med all säkerhet kommer jag att kunna svara på måndag. Bibliotekschefen Helene Lis, Folketshuschefen Leif Svensson och fritidschefen Tommy Molin är tillbaka då och då ska jag träffa dem och sporthallschefen Hans Gerlström, säger kommunchefen.
Pettersson vill inte kommentera frågan:
- Jag tänker inte svara på frågan för jag har inget svar att ge, säger BrittMarie Pettersson i dag.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons