Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt synas efter barnarovet

Annons

En brittisk man finns i fokus för utredningen om den fyraåriga flicka som tros vara kidnappad i Portugal. Men det finns inte tillräckliga bevis mot mannen för att gripa honom.

I måndags gjorde polisen husrannsakan i en villa i närheten av det hotell i Portugal där Madeleine McCann försvann för drygt en vecka sedan. Den 33-årige mannen, som är bosatt i villan tillsammans med sin mor, togs in för förhör.

Den portugisiska nyhetsbyrån Lusa rapporterade på tisdagen att en formell brottsutredning inletts, men det framgick inte vilket eller vilka brott mannen skulle vara misstänkt för. Enligt BBC kan mannen också själv ha begärt att bli klassad som misstänkt, "arguido", eftersom man då har rätt till advokat och till att tiga i förhör. Han får dock inte lämna landet, och måste regelbundet inställa sig hos polisen.

Villans simbassäng har genomsökts och polisen har tagit med sig material i plastsäckar från huset. Men polisen meddelade på tisdagskvällen att den inte har hittat bevis som håller för ett gripande.

Även en portugisisk man och en tysk kvinna har förhörts.

Madeleine försvann från ett hotellrum medan föräldrarna åt middag på en restaurang 50 meter därifrån. Fönsterluckorna var uppbrutna och flickan borta. Däremot sov hennes tvååriga tvillingsyskon fortfarande i samma rum.

TT

Mer läsning

Annons