Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britt misstänkt för barnarovet

Annons

Portugisisk polis har identifierat en 32-årig brittisk man som misstänkt i utredningen om den försvunna brittiska fyraåriga flicka som tros vara kidnappad. Mannens bostad har också genomsökts av polisen.

I måndags gjorde polisen husrannsakan i villan i närheten av hotellet i Portugal där Madeleine McCann försvann för drygt en vecka sedan. Mannen som är bosatt i villan togs in för förhör.

Den portugisiska nyhetsbyrån Lusa rapporterade på tisdagen att en formell brottsutredning inletts, men det framgick inte vilket eller vilka brott mannen är misstänkt för. Av de uppgifter som var kända föreföll det inte som om han hade blivit gripen; enligt BBC kan mannen också själv ha begärt att bli klassad som misstänkt, "arguido", eftersom man då har rätt till advokat och till att tiga i förhör.

Även en portugisisk man och en tysk kvinna har förhörts.

Villans simbassäng har genomsökts och polisen har tagit med sig material i plastsäckar från huset.

Fyraåriga Madeleine försvann från ett hotellrum medan föräldrarna åt middag på en restaurang 50 meter därifrån. Fönsterluckorna var uppbrutna och flickan borta. Däremot sov hennes tvååriga tvillingsyskon fortfarande i samma rum.

TT

Mer läsning

Annons