Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bris öppnar stödlinje för idrottsledare – "Bidrar till en bättre och tryggare idrott för barn och unga"

Bris öppnade på onsdagen en ny telefonlinje. Den riktar sig till ledare och tränare inom idrottsrörelsen.

Annons

Ledare och tränare inom idrottsrörelsen får en egen stödlinje hos Bris.Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ideellt engagerade såväl som anställda inom idrotten kan ringa till Bris nya stödlinje för att prata om oro kring ett barn. Det kommer att finnas särskild kompetens för att ge stöd till de som möter barn med trauma eller erfarenhet av flykt.

Många idrottsledare ringer redan i dag till Bris vuxentelefon. Via stödlinjen 077-4400042 blir det tydligare var det går att få stöd i frågor som rör barns trygghet i idrottsrörelsen.

– Till stödlinjen kan idrottsledare, tränare, ungdomsledare och andra som är engagerade inom idrotten ringa för att prata om oro kring ett barn. Syftet är att den som ringer ska få stöd, vägledning och information om hur hen kan bidra till att förändra barnets situation till det bättre, säger Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog, i ett pressmeddelande.

Stödlinjen är en av flera insatser som idrotten arbetar med just nu.

– Tillsammans kommer samtliga delar att stärka idrottsrörelsen och bidra till en bättre och tryggare idrott för barn och unga. Jag hoppas att idrottsledare som vill ha stöd kring svåra frågor eller känner oro verkligen använder linjen och den kompetens som Bris har, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Ett särskilt fokus ligger på att nå ut med stöd till vuxna som möter nyanlända barn.

– För många nyanlända barn och unga är idrotten något som betyder mycket, där det finns vuxna som lyssnar och förstår. Genom att ge stöd till vuxna som i rollen som ideellt engagerad möter idrottande barn som flytt vill Bris bidra till att stärka de sociala nätverken kring barnen, betonar Magnus Jägerskog.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons