Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brasilien kritiserar Storbritannien

Annons

Den brasilianska regeringen kritiserar de brittiska myndigheterna för att de inte åtalat de poliser som var delaktiga i dödsskjutningen av en oskyldig brasiliansk man.

Det brasilianska utrikesdepartementet har gett generalkonsulatet instruktioner att diskutera rättsliga åtgärder med sina advokater, skriver regeringen i ett uttalande.

Det är ett svar på slutsatserna i rapporten från den oberoende kommission som utreder klagomål mot polisen (IPCC). Enligt den slipper de elva inblandade polismännen påföljd på grund av brist på bevis.

Den 27-årige elektrikern Jean Charles de Menezes från Brasilien blev skjuten flera gånger i huvudet efter att ha gått på ett tunnelbanetåg i London den 22 juli 2005. Han sköts ihjäl dagen efter ett misslyckat försök till storattentat _ en grupp unga män ville upprepa terrordåden från den 7 juli, som krävde 56 människoliv i kollektivtrafiken.

Han förväxlades med en misstänkt terrorist, hävdade de inblandade poliserna. Men brasilianaren hade ingenting med bombdåden att göra.

TT

Mer läsning

Annons