Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bränn en häxa också

Annons

Jag läste om den stora manifestationen som planeras i Mora den 6 januari 2006 där man ska, genom fackeltåg, visa sitt hat mot vargar. Svenska kyrkan, representerad av Mora församling, kommer att ställa upp med klockringning.

En kompis till mig kom med ett förslag. När folk ändå samlas där och allt går i den 1800-talets anda, så passa på och bränna en häxa offentligt där på torget. På detta sätt visar vi att vi verkligen inte vill ha något med djävulen att göra, samt att vi har något att ge till den missnöjda landsbygdsbefolkningen.

Jägareförbundet kanske kan ställa upp med att hitta en häxa med hjälp av sina drivande hundar och kommunen kanske kan ge ett litet bidrag.

Men jag övertalade honom att inte komma med detta förslag offentligt, eftersom det faktiskt finns kvinnor som kallar sig för häxor, som sysslar med magi och new age, och som kanske inte skulle känna igen ironi i det hela och uppleva det som kränkande. Dessutom är risken stor att någon tar det hela på allvar.

Samtidigt tyckte jag att ni bör veta hur folk upplever ert engagemang så jag bestämde mig för att skriva denna insändare.

Själv kommer jag att fortsätta att värna om vargen och hylla Gud och Moder Natur för det underbara hem jorden vi har! Jag är bara gäst på denna planet och försöker uppföra mig som en väluppfostrad sådan och visa respekt för allt liv.

MAE ISAKSSON

Mer läsning

Annons