Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brända tomten kan bebyggas redan 2006

Annons

Roger Stål säger att allt nu går i rätt riktning efter att Gallerians ägare Linus Andersson i somras via sin förvaltare Jan Magnusson förelog att Ludvikahem skulle få uppdrag att bygga hyreslägenheter på tomten.

- Vi har haft träffar med intressenterna. Galleriadelen blir inga problem att fylla. Det som också var positivt var att Ludvikahems vd Ingemar Lindvall trodde på ett bygge om vi hittar rätt koncept för bostadsbiten och om brandsaneringen inte blir för dyr.

Näringslivschefen Jan Björnehaag håller med Stål om att affärsdelen är oproblematisk.

- En sak är säker, blir bygget av så blir det inga problem att få affärslokalerna i gatuplan uthyrda. Det det hänger på är om det går att få ekonomi i att bygga lägenheter men det ligger inte på näringslivsenhetens bord, säger Jan Björnehaag.

Stål har nu fått redovisat att saneringen av tomten inte blir det som stjälper projektet.

- Vi har undersökt kostnaderna och det ser helt överkomligt ut. Kommunen som är fastighetsägare kommer att kunna ta ansvaret och bära den delen inom det extra ordinära anslag vi har i budgeten för 2006.

- Vi vet ännu inte den exakta kostnaden och kan inte heller beräkna den innan vi har grävt upp massorna. Är Ludvikahem positiva till ett bygge så kan vi sätta igång och sanera med ganska kort varsel, säger Stål.

Och Stål hoppas att turen håller i sig för då är rivningsmassorna inte värre förorenade än att de kan användas som fyllnadsmassor på andra håll.

- Då blir siffrorna bra, men kostnaderna ryms även inom det extraordinära anslaget om vi måste deponera allting. Vi vet att kostnaderna är överkomliga, säger Stål som ännu inte vill offentliggöra kostnadsbedömningen.

Faller också Ludvikahems utredning väl ut och projektering och upphandling kommer igång så kan ett bygge starta under 2006, hoppas Stål.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons