Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand på Grand Hotell

Annons

Det var strax före klockan 20.00 i går kväll som larmet gick.

- Vi fick larm om branden och när vi kom till Grand visade det sig vara bastun som brann, berättar räddningsledare Erik Arnberg.

När vi kom till platsen var det fullt utvecklad brand i bastudelen och det slog ut lågor genom fönstren och hela andra våningsplanet och delar av våningarna ovanför.

- Som det ser ut nu (20.15) är det lyckligtvis inga personer kvar inne i fastigheten. Branden är släckt och det återstår en del ventilering för att få bort den ganska skarpa röken, som visst lär ha varit märkbar ända nere på Hemköp, säger Arnberg.

Direktör Bertil Köhler var märkbart lättad över utgången av tillbudet när han gick omkring i foajén och samtalade med hotellets gäster som evakuerats och informerade om vad som skett.

- Vi har ett 70-tal gäster som vi nu måste ta hand om innan de kan återvända till sina rum. Vi hoppas att så kan ske inom en timme, sade Köhler.

Under väntetiden bjöds hotellgästerna, av vilka många var internationella, på kaffe och te och stämningen var på intet sätt uppskruvad, så vitt man kunde bedöma.

I arbetet med saneringen deltog också förstärkning i form av rökdykare bland annat från Grängesberg och Ludvika.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons