Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra stöd hos folket i Dalom

Annons

Svar till Hans Johansson apropå julaftonens illvilliga insändare med rubriken: "Vad menar Gunnarsson?"

Jo, jag menar:

1. Att Landstinget Dalarna INTE skall köpa biljetter till Dalhalla för 600 000 kronor. Dessa pengar behövs i sjukvården. Det står 22 000 personer i Dalarna i kö som väntar på sjukvård.

2. Att landstinget köper biljetter till Dalhalla är ingen personalvård att skryta med. Personalvård är någonting helt annat. Det är inte Christer Wahlbäck eller någon annan socialdemokrat eller vänsterpartist som skall bestämma vad de vårdanställda skall göra på fritiden.

3. Alla landstingets pengar behövs till sjukvården - det är personalvård det. Att ha tätare bemanning och bättre löner är ett måste i framtiden. 600 000 är ingen pott som räcker till något lönepåslag, men om landstinget upphörde med all sin kringverksamhet - och koncentrerade sig på sjukvården - skulle de anställda få det mycket bättre.

4. Hans Johansson är en insändarskribent som är ute för att provocera och för att missförstå. Men min inställning att landstinget endast skall syssla med sjukvård och sluta med alla sina kringverksamheter den linjen kommer jag att fortsätta. Och jag har ett starkt stöd av folket i Dalarna. Jag lutar mig mot de personröster jag fick i valet 1998 och de röster jag just fått genom att vinna moderaternas provval såväl till riksdagen som till landstinget. Det stödet känns skönt. Hans Johansson må ursäkta och han må stödja den linje han vill. Det är detta som kallas demokrati.

ROLF GUNNARSSON. MODERAT

Mer läsning

Annons