Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra med återbäring

Annons

Det säger Per-Inge Löw, 45, ordförande och vicevärd för föreningen Riksbyggen Grängesbergshus 3. Föreningen har 78 lägenheter vid Furuvägen 3 A - 3 H och Örabergsvägen 16 A - 16 B.

-Det är alltid fullt i våra lägenheter. Föreningen är attraktiv tack vare att vi kunnat hålla låga avgifter. Själv har jag en trerummare på 73,5 kvadratmeter med en månadsavgift på 2 600 kronor. Den som köper en trea i dag får betala 15 000 -25 000 kronor, berättar Löw.

Föreningen köper arbetet med den ekonomiska förvaltningen av Riksbyggen och kommer därmed att vara berättigad till återbäring.

- Det blir återbäring till de föreningar som köper ekonomisk förvaltning och- eller fastighetsskötsel av oss. I ett exempel har vi räknat på en återbäring på fyra procent på det belopp respektive förening köpt tjänster för. Om vi haft återbäring i fjol hade det sammanlagt blivit 25 miljoner i återbäring, säger Sten-Åke Karlsson, vice vd vid Riksbyggen.

I hela landet finns cirka 1 600 föreningar. Därav återfinns sex i Grängesberg med sammanlagt 406 lägenheter. I Ludvika har Riksbyggen tre föreningar med 89 lägenheter och i Smedjebacken fyra föreningar med 144 lägenheter.

- Det är bra att en del av vinsterna går tillbaka till föreningarna. Grängesberg är en avflyttningsort och ska vi kunna överleva på sikt måste vi kunna erbjuda låga månadsavgifter, framhåller Per-Inge Löw.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons