Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra för landsbygden

Annons

Svar till Håkan Nohrén, 5/12:

Håkan Nohrén väljer att blunda för verkligheten. Det finns inga oändliga oljereserver i jordskorpan. Vi har nu slagit i produktionstaket och måste agera därefter. Det är därför miljöpartiets politik gynnar landsbygden. LRF har just släppt en rapport som visar att miljöpartiets förslag kan ge 35000 nya jobb på landsbygden. Genom att ställa om från olja till inhemsk energiproduktion klara vi oss från oljekrisen, värnar miljön och skapar nya jobb.

Håkan Nohrén påstår att den förda politiken är ett hot mot landsbygden, att vi har för höga bensinpriser i Sverige och att allt är miljöpartiets fel. Han har helt fel. Bensinpriset i Sverige är just nu lägre än i Belgien, Danmark, Tyskland, Frankrike, Italien, Holland, Portugal, Finland och Storbritannien enligt officiell statistik. Flera av dessa länder har egna oljetillgångar men har trots det ändå högre bensinpris än vi har i Sverige.

Investeringarna för tiden efter oljan börjar nu komma i gång. Den här politiken ger de jobb i landsbygden som Håkan Nohrén bara passivt ser försvinna. Att subventionera låga bensinpriser och fortsätta pendla till jobb i staden är ingen grön lösning. Att använda vår svenska landsbygd för långsiktigt hållbara energilösningar är betydligt bättre. Om vi är snabba på att ställa om så kommer vi inte att drabbas lika hårt som resten av världen när oljekrisen om några år slår till på allvar. Sunt förnuft väljer miljöpartiet.

JAN LINDHOLM, MILJÖPARTIET

MILJÖPARTIST

Mer läsning

Annons