Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra av Tunabyggen

Annons

Svar till Eva Mattsson, 15 juni:

Som arbetsledare på cykelverkstaden (just nu stillastående), målarverkstaden, aktivitetsrum, galleri och datastugan känner jag mig personligen illa berörd av din artikel.

Av mitt hjärta bjuder jag upp dig och din mamma till oss här på Tjärnkraft, för här är ingen ovälkommen.

Angående öppna förskolan och snickarboden tillhör de föreningarna Unga Örnar och Verdandi. Öppna förskolan är viktig för våra barns framtid, lika så alla andra aktiviteter som du räknat upp fyller en kulturell mening.

Föredrag om sociala frågor, Dan Anderssoncirklar samt mycket musik och sång har vi i aktivitetsrummet. Hantverk i målarstugan samt utställningar i Galleri Navet fyller ett behov av kultur här på Tjärna ängar.

Seniorboendet 55-plus är väl huskropparna på Klöverstigen 12-14. Där finns möjlighet att få ett bra boende när man vill göra något mer av sin vardag.

På Tjärnahuset, som äldreboendet nu heter, där kan jag inte tänka mig att servicen är så mycket sämre gällande sjuksköterska och läkare. Även om de ej är stationerade på huset så har de direktkontakt med de patienter som har behovet.

Jag beklagar att fotvården och frissan ej längre finns i huset. Restaurangen hoppas jag av mitt hjärta kan utvecklas och framför allt vara kvar.

Jag var själv involverad i restaurangen, kooperativet som av ekonomiska skäl inte kunde fortsätta. De gulliga änglarna på terapin får vi vara glada åt att de fortsätter, fast i andra lokaler.

Galleri Navet låg tidigare insprängt i matsalen, nu är det i föreningshuset. Tjärnkraft finns på Klöverstigen 10 c, plan 2. Hiss finns så alla kan komma upp och se utställningarna.

Vi ska heller inte glömma HSO handikappsföreningarna, som bjuder på trevligheter för gammal som ung. Hyran där är föreningsbidrag från landsting och kommun. Lika så har Tjärnkraft och invandrarföreningar föreningsbidrag till stöd för verksamheterna.

Det nyöppnande gymmet står den lokala hyresgästföreningen för och det ger möjligheter till friskvård här i området.

Det är till syverne och sist en mycket positiv tanke av Tunabyggen att man har gjort ett föreningshus för att samla alla aktiviteter. Tidigare låg föreningarna utspridda i området, vilket gav dyrare lokalkostnader.

Välkommen till oss på Tjärnkraft!

EVA-LISA BORRES LIVSGLÄDJETEKNIKER PÅ LUSTHUSET

Mer läsning

Annons