Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra att regeringen är tydlig och sätter press

Annons

Svar till "Horatio Alger", 22/7

I regleringsbrevet 2005 för försäkringskassan sätter regeringen målet att sjukpenningen ska betalas ut inom 30 dagar.

Jag tycker det är bra att regeringen är tydlig, kräver resultat och sätter press på försäkringskassan. Dagens förhållande där människor tvingas vänta betydligt längre än 30 dagar är inte acceptabelt.

I sitt svar på socialdemokraternas öppna brev skriver försäkringskassan chef Stefan Paavo: "Försäkringskassan har haft stora problem att klara målet. Det ledde till att försäkringskassans högsta ledning i våras tog ett antal beslut om arbetsmetoder och organisation av arbetet, som ska införas på landets samtliga försäkringskassor.

Det förändringsarbetet pågår just nu i Dalarna", skriver Paavo och utlovar resultat hösten 2005. Han skriver också att det redan nu skett förbättringar.

Kurt Kvarnström (s), som Horatio Alger kritiserar, är en riksdagsman som engagerat sig i dessa frågor, både i riksdagen och i länets försäkringsdelegation. Så om det är någon politiker som uthålligt engagerat sig för en förbättring så är det han.

Det är oerhört viktigt att det som står i regleringsbrevet verkställs. Men det är också viktigt att de borgerliga kraven på sänkt sjukersättning avvisas.

PETER HULTQVIST

Mer läsning

Annons