Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra äldreomsorg med ekonomi i balans

Annons

Svar till Lotta Bergstrand:

Gemensamma nämnden för vård och omsorg i Säter har i enighet beslutat att hos kommunstyrelsen begära pengar för att snarast utöka antalet platser för särskilt boende för äldre på Fågelsången. Behovet att utöka har blivit tydligt under den sista tiden och är en följd av att våra äldre är friskare och lever längre.

Gemensamma nämnden följer utvecklingen varje månad och förändringen började synas under förra året. Statistiken finns tillgänglig på rådhuset för den som vill se den.

I kommunen finns säbo på tre platser. Dessutom har vi ett korttidsboende med vård för äldre på Skönvik. Dit är det bra kommunikationer och där finns läkare.

Många äldre vill bo kvar hemma så länge som möjligt. Därför kan vi se ett visst ökat tryck på hemtjänsten. De äldre i Säters kommun har trots allt en mycket bra omsorg. Det ser vår personal till.

Under en rad år i slutet av nittiotalet gick kommunens ekonomi med underskott. Det har vi nu lyckats vända och de senaste åren har ekonomin visat överskott.

Liksom alla företag måste kommunen ha balans i ekonomin för att kunna leva vidare på egen hand. Kommunen har fortfarande skulder från de sämre åren vilket belastar ekonomin. Men nu har vi kunnat minska skuldräntan lite så att pengarna kan gå till verksamheterna.

Vi kommer även i fortsättningen att satsa på en bra omsorg och balans i ekonomin.

KARL-ERIK FINNÄS (C) ORDFÖRANDE I GEMENSAMMA NÄMNDEN

Mer läsning

Annons