Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bowlinghall byggs i Rättvik

Annons

- Jag har funderat flera år på den här idén, men det var först när jag kom i kontakt med min nya bank som något började hända. Rättviks kommun och banken har varit oerhört positiv och ställt upp väldigt mycket och sedan sex månader tillbaka har vi arbetat mycket intensivt med projektet, säger Lennart Sjöblom.

- Vi tillsätter alltid en arbetsgrupp vid större projekt och så även i detta fall. Mycket noggranna kalkyler, marknadsanalyser och undersökningar av projektet ledde fram till att vi beslöt oss för att gå in med en del av kapitalet och jag kan säga att samtliga intressenter har fått göra uppoffringar för att få projektet i hamn, säger Ulf Nyberg, Leksands Sparbank.

Lokala byggentreprenörer har fått i uppdrag att arbeta med bygget och arbetet har redan startat i mässhallen som Lennart Sjöblom har köpt av kommunen.

- Det är på inget sätt en kommunal angelägenhet att bedriva bowling, men bra för samhällsstrukturen och vi har hjälpt till med det vi kan. Att hitta en lämplig lokal var en sådan fråga. Att öka antalet aktiviteter i Rättvik är mycket viktigt och det gällde för oss att bestämma oss och därefter hjälpa till att hitta lösningar till de som berörs. Det första var att lösa Rättviksparkens arrende av mässhallen i förtid, vilket nu är löst.

- Vi har lagt ned mycket arbete och kommit fram till en bra lösning som vi ser är mycket lyckad. Här ser vi också betydelsen av att samarbeta med en bank med lokal förankring, säger kommunalrådet Jonny Jones (c).

- Från vår sida arbetar vi inte enbart med finansieringsfrågor utan även samhällsutveckling och det gäller också att vara snabb och ta till vara idén. Det betyder inte att vi inte gjort en affärsmässig bedömning, säger Ulf Nyberg.

Den överklagan miljöpartiet gjort i frågan handlar om beslutsgången varit riktig eller ej, men Jonny Jones hävdar att det inte kan påverkar planerna.

- Vi planerar att öppna till midsommar och det blir bar, pub och restaurang för 80 sittande gäster. Det ska gå att boka anläggningen till konferenser.

- Min familj kommer att arbeta i anläggningen, som kockar, och under sommaren krävs ytterligare personal. Vi räknar med att cirka fyra helårstjänster behövs för att driva hallen.

- Det finns flera aktiva bowlinglag i Rättvik och vi har sedan länge tagit emot önskemål om just en bowlinghall i kommunen. Det står faktiskt i vårt valprogram att vi ska arbeta för det och nu gör vi alltså det, säger Jonny.

Instruktörer ska finnas i hallen och hjälpa nybörjare till rätta, Ulf Nyberg, tidigare aktiv bowlare kanske blir en av dem.

- Det är kul att besöksnäringen utvecklas och att lokala entreprenörer engagerar sig, säger Jonny Jones.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons