Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses tips: Sex motivationsvinnare i The Championship

Annons

12 rätt i lördags. Det var bara Swansea som inte infriade förväntningarna som spik. Och det var enda motivationsvinnaren på stryktipskupongen som inte vann. De tre övriga, Cardiff, Nottingham och Preston, tog var sin "trea" efter sena avgöranden.

Veckans kupong inleds med FA-cupsemifinalen Manchester United–Tottenham som spelas på nationalarenan Wembley – och där har jag ett drag. Jag tror på kryss. Teckenfördelningen i 10 tidningars tips: 3–1–6.

Normalt hade Wembley varit neutral plan, men nu blir det som en hemmamatch för Tottenham som ju har Wembley som hemmaplan den här säsongen medan deras nya arena byggs där gamla arenan White Hart Lane låg. Borde vara lite fördel för Tottenham alltså. Men jag tror inte att det har så stor betydelse. Manchester United hade den här matchen i tankarna redan i söndags när de mycket överraskande förlorade hemma mot Premier League-jumbon West Bromwich med 0–1. Manchester United är helladdat här! Man varvade upp med en stark 2–0-seger borta mot Bournemouth i onsdags. Matchen bör helgarderas på större system.

Match 2 på kupongen är Premier League-mötet Watford–Crystal Palace. Viktiga poäng står på spel i nedflyttningsstriden. Watford ligger fyra poäng före i tabellen men är formsvagast i ligan just nu med fem raka matcher utan seger. Crystal Palace känns starkare för stunden och får utgångstipset. Rådet är att ta med en tidig X-gardering och att helgardera på större system. Experterna i 10 tidningars tips är oense med 4–2–4 i teckenfördelning.

Sedan följer tio matcher i The Championship – där vi hittar hela sex motivationsvinnare: Bolton, Brentford, Aston Villa, Barnsley, Preston och Reading. Hur många av motivationsvinnarna vinner den här veckan? Jag spikar fyra av dem.

Bolton krigar för nytt kontrakt och trots att de är formsvagast i serien ger jag dem tipset hemma mot Wolverhampton som säkert har "baksmälla" efter att ha säkrat uppflyttning till Premier League i söndags. Jag till och med spikar Bolton! Tio tidningars tips: 3–0–7.

Brentford jagar play off-spel, medan Queens Park ligger i ingenmansland. Spik här också! Tio tidningars tips: 10–0–0.

Aston Villa måste vinna om man ska ha fortsatt chans på direktuppflyttning till Premier League. Ipswich ligger i ingenmansland. Spik igen! Tio tidningars tips: 0–0–10.

Barnsley ligger på nedflyttningsplats och är i desperat behov av poäng. I det här derbyt borta mot ett formsvagt och skadedrabbat Leeds som ligger i ingenmansland kommer man att ge allt. Extra tändvätska finns också då Leeds snodde Barnsleys tränare Paul Heckingbottom mitt under säsongen. 2:an är mitt utgångstecken, men har man råd bör man nog helgardera. Heckingbottom borde veta hur Barnsley ska tas... 10 tidningars tips: 7–0–3.

Preston har siktet inställt på play off-spel. Norwich ligger i ingenmansland. Spik! Tio tidningars tips: 10–0–0.

Reading lär behöva någon mer poäng för att säkra nytt kontrakt. Svår bortamatch nu mot ett formstarkt Sheffield Wednesday, som har sitt på det torra. Jag tar 1:an på SW som utgångstecken, men förordar en tidig 12-gardering. Om du har råd, helgardera på större system. 10 tidningars tips: 8–1–1.

Kupongen avslutas med allsvenska mötet Östersund–Örebro. Här ska det vara klasskillnad. Östersund fick en tuff start på allsvenskan med två inledande förluster, men nu är man på rätt spår igen och spikas! Tio tidningars tips: 10–0–0.

Mitt facit förra veckan:

Stryktipset:

9 rätt på enkelraden.

11 rätt på 24-raders.

12 rätt på stora systemet.

Måltipset:

1 rätt på enkelraden.

3 rätt på R12-systemet.

Veckans förslag:

STRYKTIPSET

Enkelrad (24 rader)

1. Manchester United–Tottenham X

2. Watford–Crystal Palace 2 (X2)

3. Birmingham–Sheffield United 1 (1X2)

4. Bolton–Wolverhampton 1

5. Brentford–Queens Park 1

6. Bristol City–Hull 1

7. Derby–Middlesbrough 1

8. Ipswich–Aston Villa 2

9. Leeds–Barnsley 2

10. Preston–Norwich 1

11. Sheffield Wednesday–Reading 1 (12)

12. Sunderland–Burton 1 (12)

13. Östersund–Örebro 1

Stora systemet, 1 944 rader (utgå från 24-raders): Bolton, Brentford, Aston Villa, Preston och Östersund spikas. Helgardera match 1, 2, 9 och 11. Ta med ett X i match 6 och 7.

MÅLTIPSET

Enkelrad: 1, 2, 5, 6, 14, 17, 20, 28.

R12-system: 1, 2, 5, 6, 10, 14, 17, 18, 19, 20, 26, 28.

• Enkelraden på stryktipset och R12-systemet på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”10 tidningars tips”.

• 24-raderssystemet på stryktipset och enkelraden på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”20 svenska experter tippar” i Vi Tippa.

Mer läsning

Annons