Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses tips: Plymouth och Rotherham är i form

Annons

FA-cupen, Championship och League 1 på veckans stryktips.

Jag tycker att det ser ganska lätt ut och nöjer mig med 864 rader på stora systemet.

Har hittat fem spikar. Brighton är den bästa, helt klart. Cardiff, West Bromwich, Birmingham och Burton är de övriga – i nämnd ordning.

Notera att West Bromwich–Southampton möttes nyligen, den 3 februari, i ligan. Då blev det 2–3. Nu gäller det FA-cupen. Southampton vinner inte två möten med så kort tid emellan.

Ser man till 10 tidningars tips så finns det fyra riktiga klurigheter i slutet på kupongen:

Burton–Nottingham.

Teckenfördelning: 4–1–5.

Två lag med svag form. Burton har halkat ner som jumbo och är i stort poängbehov. Hade överraskande största bollinnehavet borta mot Ipswich i lördags, men var uddlöst och matchen slutade 0–0. En viktigt, och lite överraskande, poäng, trots allt. Nottingham har inte gjort mål i tre raka matcher och man känner sig lite fundersam kring januarifönstrets alla värvningar. Jag tror att Burton vinner en målsnål tillställning här och spikar 1:an!

Sunderland–Brentford.

Teckenfördelning: 5–0–5.

Sunderland, nu nästjumbo, blir man inte riktigt klok på. Har bara lyckats vinna två matcher på hemmaplan, mot Fulham och Hull. I lördags låg man under med 0-3 borta mot Bristol City efter 37 minuter – men gick i kapp till 3–3 efter en kvittering på stopptid. Två av målen var dock självmål... Brentfords formtopp har klingat av och nu har man tre raka utan seger. Jag tror på Sunderland, men helgarderar på stora systemet.

Oxford–Plymouth.

Teckenfördelning: 6–0–4.

Här förstår jag inte hur huvuddelen av experterna resonerar. Plymouth är inne i en riktig formtopp. Nykomlingen inledde säsongen med en seger på de 14 första omgångarna och låg så klart jumbo – nu har man en förlust på de 13 senaste matcherna och ligger åtta, bara tre poäng ifrån en play off-plats. Samtidigt har Oxford tappat formen och bara vunnit en av sina fem senaste ligamatcher. Solklar 2:a som utgångstips och jag nöjer mig med en tidig X-gardering. 1:an kan ni välja bort!

Southend–Portsmouth.

Teckenfördelning: 7–1–2.

Southend har fått fart på maskineriet med fyra raka utan förlust, bland annat har man slagit de båda topplagen Scunthorpe och Wigan samt Peterborough och klarade 0–0 borta mot formstarka Bury som nu lämnat jumboplatsen. Portsmouth blandar och ger och behöver poäng för att inte tappa kontakten med play off-platserna. Jag har feeling för krysset här, ett drag som jag är ensam om. Visst det är en liten chansning att ta krysset som utgångstecken, 1:an ska definitivt med på större system. 2:an kan ni låta bli.

I övrigt:

Se upp för Bolton som är i poängbehov.

Och notera att Rotherham har en ordentlig formtopp – tolv raka utan förlust! Poäng även borta mot serieledende Shrewsbury? Jag helgarderar på stora systemet.

Mitt facit förra veckan:

Stryktipset:

6 rätt på enkelraden.

9 rätt på 24-raders.

10 rätt på stora systemet.

Måltipset:

2 rätt på enkelraden.

3 rätt på R12-systemet.

Veckans förslag:

STRYKTIPSET

Enkelrad (24 rader)

1. Huddersfield–Manchester U 2

2. Brighton–Coventry 1

3. West Bromwich–Southampton 1

4. Birmingham–Millwall 1

5. Cardiff–Middlesbrough 1

6. Fulham–Aston Villa 1 (1X)

7. Preston–Wolverhampton 2 (1X2)

8. Queens Park–Bolton 1 (12)

9. Burton–Nottingham 1

10. Sunderland–Brentford 1

11. Oxford–Plymouth 2 (X2)

12. Shrewsbury–Rotherham 1

13. Southend–Portsmouth X

Stora systemet, 864 rader (utgå från 24-raders): Brighton, West Bromwich, Birmingham, Cardiff och Burton spikas. Helgardera match 10 och 12. Ta med en 1:a i match 13. X-gardera match 1.

MÅLTIPSET

Enkelrad: 6, 11, 17, 19, 22, 23, 24, 28.

R12-system: 5, 6, 7, 11, 13, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 28.

• Enkelraden på stryktipset och R12-systemet på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”10 tidningars tips”.

• 24-raderssystemet på stryktipset och enkelraden på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”20 svenska experter tippar” i Vi Tippa.

Mer läsning

Annons