Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses tips: Mycket svår omgång!

Annons

Riktigt knivig stryktipsomgång på lördag. Premier League, sista omgången i League 1 och allsvenskan att brottas med.

West Ham, Watford och Plymouth är veckans stora motivationsvinnare – som alla behöver tre poäng medan motståndarna inte har mer än äran att spela för.

Till kategorin motivationsvinnare ska vi väl kanske även räkna Blackburn och Wigan, som båda redan är klara för uppflyttning till The Championship, men som slåss om seriesegern i League 1 och möter mittenlag utan egentlig motivation.

Plus att vi har Scunthorpe, som man dock inte vet hur mycket de kommer att kämpa för att behålla femteplatsen i League 1 och få möta starka Rotherham i kommande playoff-semifinal, eller om de kanske hellre skulle vilja bli sexa och få möta Shrewsbury som inte alls visat samma form på sistone...

Mina bästa spikförslag är Watford, som kan behöva fler poäng för att rädda nytt kontrakt, och Plymouth, som måste vinna för att ha chansen att knipa sista playoff-platsen i League 1.

Ett drag har jag också: 2:a på Fleetwood–Walsall. Teckenfördelning i 10 tidningars tips: 6–3–1. Fleetwood har inte visat mycket på sistone, en seger och fyra förluster på de fem senaste. Walsall räddade nytt kontrakt via 1–1 borta mot Bradford i tisdags – det var bra gjort! – och kan spela avslappnat nu. Matchen bör dock kryssgarderas tidigt och helgarderas om ni har råd.

Ytterligare funderingar, kring övriga matcher:

Everton–Southampton. Everton har fortfarande en mikroskopisk chans att snuva Burnley på Europa-spel nästa säsong. Southampton behöver alla poäng man kan få för att rädda nytt kontrakt. Tveksam 1:a som utgångstips, ta med 2:an tidigt!

Bournemouth–Swansea. Bournemouth kan behöva ytterligare poäng för att kontraktet ska vara i hamn. Swansea ligger illa till, precis ovanför nedflyttningsstrecket. 1:a som utgångstips, ta med krysset tidigt och helgardera större system.

West Bromwich–Tottenham. West Bromwich uppryckning har varit remarkabel den sista tiden, under nye managern Darren Moore. Seger är ett måste om man fortfarande ska ha en chans att rädda nytt kontrakt. Tottenham, på Champions League-plats, vill hålla undan för Chelsea. 2:an är givet U-tips, men jag törs inte låta blir 1:an!

Portsmouth–Peterborough. Två lag utan något att spela för. Chansar med att 1X-gardering räcker på stora systemet.

Rochdale–Charlton. Superviktig och riktigt spännande match, Rochdale jagar nytt kontrakt och Charlton vill behålla sin playoff-plats. Rochdale kan klara sig med oavgjort, om Oldham förlorar borta mot redan nedflyttade Northampton. Oavgjort räcker definitivt för Charlton. Helgardera tidigt!

Östersund-Norrrköping. Östersund har fått en överraskande svag start på säsongen. Norrköping förlorade överraskande hemma mot bottentippade Trelleborg senast. Jag tror stenhårt på Östersund och spikar!

Mitt facit förra veckan:

Stryktipset:

6 rätt på enkelraden.

8 rätt på 24-raders.

10 rätt på stora systemet.

Måltipset:

1 rätt på enkelraden.

1 rätt på R12-systemet.

Veckans förslag:

STRYKTIPSET

Enkelrad (24 rader)

1. Everton–Southampton 1 (12)

2. Bournemouth–Swansea 1 (1X)

3. Leicester–West Ham 2

4. Watford–Newcastle 1

5. West Bromwich–Tottenham 2

6. Blackburn–Oxford 1

7. Doncaster–Wigan 2

8. Fleetwood–Walsall 2 (X2)

9. Gillingham–Plymouth 2

10. Portsmouth–Peterborough 1

11. Rochdale–Charlton 2 (1X2)

12. Scunthorpe–Bradford 1

13. Östersund–Norrköping 1

Stora systemet, 2 592 rader (utgå från 24-raders): West Ham, Watford, Plymouth och Östersund spikas. Helgardera match 2, 8 och 12. Ta med en 1:a i match 5. X-gardera match 6, 7 och 10.

MÅLTIPSET

Enkelrad: 6, 10, 17, 20, 21, 23, 25, 30.

R12-system: 6, 7, 10, 15, 16, 17, 20, 21, 23, 25, 29, 30.

• Enkelraden på stryktipset och R12-systemet på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”10 tidningars tips”.

• 24-raderssystemet på stryktipset och enkelraden på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”20 svenska experter tippar” i Vi Tippa.

Mer läsning

Annons