Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses tips: Här är ett X-drag – och Queens Park spikas!

Annons

Många stora förhandsfavoriter på stryktipset den här veckan.

Jag har ett drag:

X på Brighton–Watford.

Teckenfördelning i 10 tidningars tips: 8–1–1.

Två lag med riktigt risig formkurva. Brighton har sju raka i ligan utan seger och Watford har fem raka utan seger. Båda lagen ligger bland de tre sista i formtabellen när vi kollar de fem senaste matcherna. Brighton har bara gjort ett enda mål på de sex senaste matcherna – och det kom på straff! Brighton har blivit alldeles för stor favorit, trots att Watford har skadebekymmer. Jag förväntar mig en jämn match, så krysset ska helt klart vara utgångstecken. Men tidig helgardering – här kan allt hända...!

Vill också lyfta fram två andra tecken:

X på Burnley–Tottenham.

Teckenfördelning 0–2–8.

Burnley fortsätter att gå starkt, även om man inte fick hål på Brighton senast. Ligger faktiskt ett poäng före Tottenham i tabellen. Ett Tottenham som förlorat två av sina fem senaste Premier League-matcher, bland annat borta mot formtoppade Leicester. Burnley borta blir en ny tuff uppgift. Försvarsstarka Burnley har släppt in minst mål av alla lagen i Premier League (12 på 18 matcher, samma facit som Manchester City och Manchester United). En garderings-2:a på Tottenham åker med på stora systemet.

1:a på Queens Park–Bristol City.

Teckenfördelning 2–1–7.

Bristol City är ett av flera överraskningslag i The Championship den här säsongen. Hänger fortfarande med i täten, som tabelltrea. Och formen är god med bara fyra tappade poäng (en förlust och ett kryss) på de nio senaste matcherna! Men här känner jag att det blir en ny tvärnit. Queens Park har kapacitet att besegra vilket lag som helst. Beviset kom i slutet av oktober då man inom loppet av fyra dagar hemmavann mot först Wolverhampton med 2–1 och sedan Sheffield United med 1–0 – de två lag som då toppade tabellen. Efter en en lite tyngre period för Queens Park kom vändningen i lördags då det blev 2–1-seger borta mot Birmingham. Bristol City hemmabesegras av bara farten. Kom ihåg att Bristol City dessutom har en tuff Ligacup-kvartsfinal mot Manchester United i benen från onsdag kväll. Det blev dessutom en skräll-seger där. Läge för baksmälla mot Queens Park. 1:an spikas!

Mitt facit förra veckan:

Stryktipset:

9 rätt på enkelraden.

10 rätt på 24-raders.

11 rätt på stora systemet.

Måltipset:

3 rätt på enkelraden.

3 rätt på R12-systemet.

Veckans förslag:

STRYKTIPSET

Enkelrad (24 rader)

1. Leicester-Manchester United 2 (X2)

2. Brighton-Watford X (X2)

3. Burnley-Tottenham X

4. Manchester City-Bournemouth 1

5. Southampton-Huddersfield 1

6. Stoke-West Bromwich 1

7. Swansea-Crystal Palace 2 (X2)

8. West Ham-Newcastle 1

9. Aston Villa-Sheffield United 1 (1X)

10. Bolton-Cardiff 2

11. Leeds-Hull 1

12. Queens Park-Bristol City 1

13. Sheffield Wednesday-Middlesbrough 1

Stora systemet, 2 304 rader (utgå från 24-raders): Cardiff, Queens Park och Sheffield Wednesday spikas. Helgardera match 4. Ta med ett X i match 5. Lägg till en 2:a i match 3, 6, 8 och 11.

MÅLTIPSET

Enkelrad: 1, 2, 4, 12, 13, 14, 15, 19.

R12-system: 1, 2, 4, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 20, 22, 23.

• Enkelraden på stryktipset och R12-systemet på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”10 tidningars tips”.

• 24-raderssystemet på stryktipset och enkelraden på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”20 svenska experter tippar” i Vi Tippa.

Mer läsning

Annons