Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosses tips: Favoriterna garderas – här är mina spikar!

Annons

Arsenal, Chelsea, Watford, Bristol City och Leeds är stora förhandsfavoriter på veckans stryktips – alla spelade till över 60 procent.

Jag garderar alla.

Arsenal fick inte hål på bottenlaget West Ham i onsdagskvällens derby och har nu tre raka ligamatcher utan seger. Newcastle är i poängbehov. Krysset åker med på stora systemet.

Chelsea förlorade oväntat mot West Ham förra helgen. Southampton har man svårt att få något grepp på. Se upp! Jag helgarderar på stora systemet.

Watford har en svacka med fyra raka utan seger. Helgardering på stora systemet.

Överraskningen Bristol City är starkt den här säsongen och ska så klart vara favorit hemma mot Nottingham. Men se upp! Nottingham har nu spelat 21 matcher utan att kryss. Den nollan spricker förr eller senare – kanske när man minst anar det? Tidig X-gardering!

Leeds blir man aldrig klok på, vinner när man tror att de ska förlora och förlorar när man räknar med seger. Norwich har kapacitet att ta poäng. X-gardering på stora systemet.

Mina spikar blir istället Burnley, West Ham, Sunderland och krysset på Derby–Aston Villa.

Burnley har gjort en fantastisk säsong så här långt och är överraskande med och i kampen om en Champions League-plats. Sex av nio matcher har vunnits med 1–0 – mycket starkt! Nykomlingen Brighton är på väg i motsatt riktning i tabellen efter sex raka utan seger.

West Ham har ryckte upp sig ordentligt med skotten David Moyes som ny tränare, 1–0-seger mot Chelsea följdes upp med 0–0 mot Arsenal där det var ytterst nära att man avgjort i slutminuterna men Chicharitos skott tog i ribban och gick ner på fel sida om mållinjen. Stoke har släppt in 16 mål på de sju senaste matcherna.

Nu är det dags för Sunderland att äntligen spräcka vinstnollan på hemmaplan. 0–0 borta mot klara serieledaren Wolverhampton senast var starkt, särskilt som man fick spela en halvtimme med en man mindre efter en utvisning. Fulham, som är en besvikelse så här långt, känns som en lämplig motståndare för att ta första hemmasegern.

Toppmötet och derbyt Derby–Aston Villa känns som ett "givet" kryss. Det blir målsnålt, typ 1–1.

Veckans svåraste match: Millwall–Middlesbrough. Kan gå hur som helst. Tidig helgardering!

Mitt facit förra veckan:

Stryktipset:

6 rätt på enkelraden.

8 rätt på 24-raders.

10 rätt på stora systemet.

Måltipset:

2 rätt på enkelraden.

3 rätt på R12-systemet.

Veckans förslag:

STRYKTIPSET

Enkelrad (24 rader)

1. Manchester City–Tottenham 1

2. Arsenal–Newcastle 1

3. Brighton–Burnley 2

4. Chelsea–Southampton 1

5. Stoke–West Ham 2

6. Watford–Huddersfield 1

7. Birmingham–Queens Park 1 (12)

8. Bristol City–Nottingham 1 (1X)

9. Derby–Aston Villa X

10. Leeds–Norwich 1

11. Millwall–Middlesbrough 1 (1X2)

12. Preston–Sheffield United 1 (1X)

13. Sunderland–Fulham 1

Stora systemet, 2 592 rader (utgå från 24-raders): Burnley, West Ham, Sunderland och krysset på Derby–Aston Villa spikas. Helgardera match 1, 4 och 6. Ta med ett X i match 2 och 10.

MÅLTIPSET

Enkelrad: 1, 6, 12, 15, 17, 19, 21, 27.

R12-system: 1, 6, 8, 11, 12, 15, 16, 17, 19, 21, 22, 27.

• Enkelraden på stryktipset och R12-systemet på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”10 tidningars tips”.

• 24-raderssystemet på stryktipset och enkelraden på måltipset är Dala-Demokratens tips i ”20 svenska experter tippar” i Vi Tippa.

Mer läsning

Annons