Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boss kom tillbaka till livet

Annons

Det syns att livet leker för både för matte Barbro Fahlroth och hennes charmige franske bulldog Boss. Varje morgon går de sin timslånga promenad från Nybroområdet till Kålgården och njuter av varje steg.

Den hårda strid de utkämpat med Boss förlamad i bakbenen har svetsat dem samman för livet. Nu springer han på lätta ben, och matte Barbro tackar Gud för att hon trotsade de veterinärer som ville avliva honom.

- Boss drabbades av diskbråck den 7 februari 2003 och låg på djursjukhuset i tre veckor. Först med en god prognos men senare med beskedet att han var så deprimerad att jag borde låta honom sluta sina dagar, berättar hon.

Barbro fick dock veta att Boss inte hade ont, och kände då att hon måste få ta honom med sig hem och pröva.

Väl hemma igen rådde ingen tvekan om att Boss ville vara med, även om han var förlamad baktill och bara hasade sig fram med hjälp av frambenen.

- Han var som en liten hjälplös säl, men livsglädjen fanns där hela tiden trots att han inte kunde kontrollera varken kiss eller bajs, förklarar matte Barbro.

Hon bytte ut mattorna mot tidningar på golvet och startade rehabiliteringen. Fem dagar senare visade hon upp Boss för sin favoritveterinär Per Bramsell på Falu Djursjukhus.

- Han såg en liten förbättring och gav mig sitt fulla stöd att fortsätta rehabiliteringen. Det räckte för att Boss och jag skulle fortsätta träna varje dag, säger matte Barbro.

Tiden gick och en morgon frampå vårkanten såg matte Barbro till sin lycka att Boss kliade sig under hakan med ett av bakbenen.

På skärtorsdagen stod han plötsligt upp och på midsommardagen lyfte hon ut honom på gräsmattan för första gången

- Från den dagen var min tappre pojke rumsren igen, och vi kunde sakta men säkert börja vårt spännande återtåg ut i livet. Först bara runt huset och sedan runt kvarteret och till sist ända bort till Kålgården.

KÄLLA: VETERINÄR PER BRAMSELL PIA PERSSON

Mer läsning

Annons