Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bortskämd med två hem

Annons

Reaktionen, som inleddes med Gorbatjov och "perestrojkan" i mitten av 1980-talet förändrade hela världen. Perestrojkan betydde även slutet för mitt politiska engagemang.

Jag var nog en idiot som kämpade i två valrörelser för den marxistiska idén. Jag lade ned hela min själ för socialismen.

Det var ju utsiktslöst. Jag tänker inte göra om detta misstag. Vi arbetare har lidit ett oerhört stort nederlag under de senaste tjugo åren.

År 1994 gick Sverige med i EU. Då sa min far att det var slut med Sverige. Han hade rätt. Det finns inte längre någon självständig nation som heter Sverige. Jag har faktiskt inte röstat i ett riksdagsval sedan 1988.

Jag lever mitt liv i Norge. Jag har utbildat två stiliga "gutter" i skogsarbetaryrket och de tycker om mig. De hade det svårt under sin uppväxttid och de är glada över att ha funnit en förstående vän som hjälper dem på traven. En av dem har en liten söt tvåårig dotter som jag har varit barnvakt för.

Jag tar också ganska ofta hand om en syskontrio som är mellan fem och åtta år gamla. De är uppfostrade i ett djupt kristet hem och de går i en kristen skola. Vad gör väl det?

Vi tycker om varandra och jag tror faktiskt att denna syskontrio är den största anledningen till att jag pendlar sjuttiofem mil, åker genom 23 tunnlar och över sex långa broar.

Läsarna kanske tycker att jag måste välja ett hem framför det andra. De är vana vid att ha ett hem. Jag försöker se allt på ett positivt sätt. Jag ser mig som en bortskämd människa som har två hem.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons